Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Ευχαριστήριες επιστολές προς τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ.Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Κάρολος Παπούλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Κύριος Ιερώνυμος με επιστολές τους προς τον πρόεδρό του ευχαριστούν και συγχαίρουν τον Φ.Ι.ΛΟ.Σ. για τις τελευταίες εκδόσεις του.
1.        Η ιδιόγραφη επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Αγαπητέ Κύριε Νημά,
Ευχαριστώ εσάς και τα μέλη του Δ/κού Συμβουλίου του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. για την αποστολή του εξαιρετικά καλαίσθητου και ενδιαφέροντος 33ου τόμου των “Τρικαλινών”. Ήτανε για μένα ευχάριστη έκπληξη η γνωριμία της πνευματικής δραστηριότητας του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Η Επαρχία καταδείχνει πανελλήνια τι μπορεί να προσφέρει και πόσες ανανεωτικές δυνάμεις διαθέτει. Σαν όμορος επαρχιώτης και γω σας συγχαίρω και εύχομαι διαρκείς επιτυχίες. Συγκινήθηκα γιατί ο 33ος τόμος των “Τρικαλινών” περιλάμβανε δύο νεκρολογίες φίλων μου, του Κάρολου Μητσάκη και του Βίκτωρα Σαρηγιαννίδη. Διάβασα επίσης δύο ποιήματα του συμφοιτητού μου και εγκάρδιου φίλου μου Γιώργου Παπασωτηρίου με ρίζες τρικαλινές.
[…] Με εκτίμηση και φιλία.
Κάρολος Παπούλιας».

2.        Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄:
«Αγαπητοί μου,
Έλαβα την έκδοση “Alfred Philippson: Θεσσαλία και Ήπειρος – Ταξίδια και εξερευνήσεις στην Βόρεια Ελλάδα” και σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενή αποστολή.
Χαίρομαι για την παρούσα σημαντική μελέτη που αναδεικνύει το έργο του διαπρεπούς επιστήμονος Alfred Philippson και αποτελεί σημαντική συμβολή στην ανάδειξη της ιστορίας της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Η σημαντική αυτή ελληνική έκδοση, που περιλαμβάνει σύγχρονη γεωλογική βιβλιογραφία και προβάλλει άγνωστες επιστημονικά περιοχές της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, εύχομαι να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για την επιστήμη της γεωλογίας, με την ευλογία του Τριαδικού μας Θεού στη ζωή και στις δημιουργικές σας πρωτοβουλίες.
Μετ’ ευχών εγκαρδίων
† Ο Αθηνών Ιερώνυμος Β΄».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου