Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ«ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»
ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ Ο  Φ.Ι.ΛΟ.Σ.
Για τους πρωτεύσαντες στις Πανελλαδικές Εξετάσεις Τρικαλινούς

            Ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων μετά τον επιτυχή θεσμό του Βραβείου Φιλίας Τρικάλων, αποφάσισε να καθιερώσει από φέτος Αριστεία Φιλολογίας και Ιστορίας, τα οποία θα απονέμονται στους δύο πρώτους αποφοίτους Λυκείων του Ν. Τρικάλων που θα εισάγονται με την υψηλότερη βαθμολογία σε αντίστοιχα τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν εγγραφεί και φοιτούν σ’ αυτά. Το μεν Αριστείο Φιλολογίας θα φέρει την επωνυμία «Χρίστος Θεοδωρίδης», για να τιμάται η μνήμη του μεγάλου κλασικού φιλολόγου - καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., το δε Αριστείο Ιστορίας θα φέρει την επωνυμία «Κων/νος Κούμας», για να τιμάται η μνήμη του μεγάλου Θεσσαλού διδασκάλου του Γένους και ιστορικού.
            Τα Αριστεία Φιλολογίας και Ιστορίας θα περιλαμβάνουν τιμητικό δίπλωμα, καθώς και ολόκληρη τη σειρά (32 πολυσέλιδοι τόμοι) του επιστημονικού περιοδικού «Τρικαλινά», το οποίο εκδίδει ανελλιπώς από το 1981 ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ.
            Η βράβευση των πρωτευσάντων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2012 θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια εκδηλώσεως του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013. Το Αριστείο Φιλολογίας θα απονεμηθεί στην Δήμητρα Καραγγέλη του Σωτηρίου και της Βασιλικής, απόφοιτη του Γεν. Λυκείου Φαρκαδόνας, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό πρόσβασης 18,10 και το Αριστείο Ιστορίας στην Δήμητρα Δημητρίου του Χρίστου και της Κερασίνας, απόφοιτη του Γεν. Λυκείου Οιχαλίας, η οποία εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με βαθμό πρόσβασης 17,78.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου