Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Έκθεσης


Τα εγκαίνια της Εκθέσεως για τους Βαλκανικούς Πολέμους

 
Την προσεχή Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 11.30 π.μ., στον Α΄ όροφο του Διοικητηρίου της Περ/κής Ενότητας Τρικάλων (πρώην Νομαρχίας), θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εκθέσεως Φωτο-οπτικού Υλικού από τους Βαλκανικούς Πολέμους, την οποία συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περ/κή Ενότητα Τρικάλων και ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων.
Η Έκθεση αυτή, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων Μνήμης με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 χρόνων από την διεξαγωγή των νικηφόρων Βαλκανικών Πολέμων 1912-1913, με τους οποίους απελευθερώθηκαν η Μακεδονία, η Ήπειρος και τα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, περιλαμβάνει φωτογραφίες, έγχρωμες λαϊκές απεικονίσεις, εφημερίδες της εποχής, χάρτες, επιστολές πρωταγωνιστών και ανταποκρίσεις ξένων δημοσιογράφων, καθώς και κατάλογο των 450 περίπου Τρικαλινών στρατιωτών και αξιωματικών (με αλφαβητική σειρά των τόπων καταγωγής) που έπεσαν στη διάρκεια τους.
Η Έκθεση θα είναι ανοιχτή έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012, κατά τις ώρες 9-1 το πρωί τις εργάσιμες ημέρες.
Οι επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100χρονα των Βαλκανικών Πολέμων τελούν υπό την Αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου