Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Οπτικοακουστική παρουσίαση των δραστηριοτήτων της Σύμπραξης Grundtvig 2008-2010

Η ελληνική ομάδα του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. κατέθεσε ως τελικό προϊόν της Σύμπραξης Grundtvig την οπτικοακουστική παρουσίαση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά τα έτη 2008-2010 στις διάφορες συναντήσεις των Εταίρων στις πόλεις Κουένκα (Ισπανία), Le-Puy-en-Velay (Γαλλία), Βαρσοβία (Πολωνία), Utena (Λιθουανία), Λευκωσία (Κύπρος), Βερόνα (Ιταλία), Bingol (Τουρκία) και τελικά στα Τρίκαλα (Ελλάδα). Στην παρουσίαση, που έχει τη μορφή DVD με 8 κεφάλαια, δίνεται έμφαση στις ομάδες εργασίας, τις δραστηριότητες, τις έρευνες, τις ημερίδες και διαλέξεις, τα μνημεία που χορηγηθήκαν συμβολικά στη Σύμπραξη, τις διαδικτυακές πύλες των ιδρυμάτων και των κοινών δράσεων, καθώς και στη διάδοση των πεπραγμένων στον τοπικό τύπο κάθε πόλης. Κάθε κεφάλαιο φέρει μουσική υπόκρουση αντιπροσωπευτική της μουσικής παραγωγής και παράδοσης κάθε χώρας.Τα τελικά προοϊόντα των Εταίρων του προγράμματος ήταν τα εξής:
Ιταλία: Ένα πόστερ με τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Πόλου με μαθητές και ενήλικες με στόχο τη γνωριμία τους με τις υπόλοιπες χώρες της Σύμπραξης.
Γαλλία: Ένα βίντεο από την επίσκεψη στην Bingol της Τουρκίας.
Πολωνία: Μελέτη για τις σχέσεις Πολωνίας και Ανατολής μέσα από τη ματιά Πολωνών ζωγράφων του 19ου και 20ου αι.
Λιθουανία: Μια σειρά 8 καρτών με εικόνες από τις 8 πόλεις της Σύμπραξης. (βλ. φωτο)
Κύπρος: Ο Ευρω-κυπριακός πολιτισμός μέσα από τα μάτια των μαθητών της Λευκωσίας. Μελέτη του έργου Ελληνο- και Τουρκοκύπριων ποιητών για την Κύπρο.
Τουρκία: Μία αφίσα με εικόνες από όλες τις πόλεις της Σύμπραξης.
Ισπανία: Ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές των δυο ετών της Σύμπρξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου