Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010

Τελική Συνάντηση της Σύμπραξης Grundtvig

23 Ευρωπαίοι επιστήμονες στα Τρίκαλα
για την ολοκλήρωση του
προγράμματος Grundtvig Φορέας υποδοχής ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων

23 επιστήμονες από επτά χώρες της Ευρώπης θα βρεθούν την προσεχή εβδομάδα (9 έως 13 Ιουνίου 2010) στα Τρίκαλα για την ολοκλήρωση του διαπολιτισμικού διαλόγου που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης Grundtvig, το οποίο ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2008 και λήγει στα Τρίκαλα. Φορέας υποδοχής και εταίρος του Προγράμματος – εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. Τρικάλων.
Ειδικότερα, οι Ευρωπαίοι εταίροι που θα έρθουν στα Τρίκαλα για την Υλοποίηση του Προγράμματος «Διά Βίου Μάθηση / Εκπαιδευτικές Συμπράξεις Grundtvig - Ευρωπαϊκή Κληρονομιά για μια Ευρώπη των Ενεργών Πολιτών μέσω του Διαπολιτισμικού Διαλόγου» (αρ. έγκρισης του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2008-1-ES1-GRU06-00101 5), προέρχονται από:

1) την Κουένκα της Ισπανίας (Κέντρο Διαρκούς Επιμόρφωσης Δασκάλων), 2) τη Βερόνα της Ιταλίας (Ευρωπαϊκός Πόλος για τη Γνώση), 3) την Le Puy en Velay της Γαλλίας, (Greta du Velay – Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων), 4) την Bingöl της Τουρκίας (Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών της Ανατολίας), 5) την Ουτένα της Λιθουανίας (Δημόσια Βιβλιοθήκη A. & M. Miskiniai), 6) τη Βαρσοβία της Πολωνίας (Κέντρο Διαρκούς Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στην περιφέρεια της Μαζοβίας και 7) την Λευκωσία της Κύπρου ( Mη κυβερνητικός Όμιλος για τον Ιστορικό Διάλογο και την Ιστορική Έρευνα).
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός, Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων.
Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
Τετάρτη 9 Ιουνίου /1η ημέρα: άφιξη & υποδοχή των εταίρων.
Πέμπτη 10 Ιουνίου /2η ημέρα:
- Το πρωί επίσκεψη στο Δημαρχείο Τρικάλων. Υποδοχή από τον Δήμαρχο και ενημέρωση για την πόλη και τις υποδομές της
- Συνεδρίαση των εταίρων στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Εταιρείας Κλιάφα με θέματα συζητήσεως:
• Σύνοψη της προηγούμενης συνάντησης στην Bingol.
• Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού αλφαβήτου, με εικόνες από τις πόλεις που συμμετέχουν στη Σύμπραξη.
• Παρουσίαση του τελικού προϊόντος κάθε χώρας (οπτικοακουστικά μέσα, αφίσες, φυλλάδια).
• Γενική αποτίμηση της σύμπραξης από τους συντονιστές κάθε ιδρύματος
- Το μεσημέρι θα γίνει περιήγηση στην πόλη και ξενάγηση από αρχαιολόγο στο Βαρούσι και το Φρούριο, όπου θα γίνει συμβολικό φύτεμα 8 ελαιόδεντρων.
- Το απόγευμα (στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού της Εταιρείας Κλιάφα) θα γίνει ομιλία για το κοινό από τον δρα ιστορίας Αγαθοκλή Αζέλη με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονο-μιά για τις μελλοντικές γενιές». Στην απογευματινή εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν και όσοι συμπολίτες επιθυμούν.
Θα επακολουθήσει οπτικοακουστική παρουσίαση των καλύτερων στιγμών και των πεπραγμένων της σύμπραξης από την ελληνική ομάδα.
Παρασκευή 11 Ιουνίου /3η ημέρα:
- Επίσκεψη και ξενάγηση στις Ιερές Μονές των Μετεώρων και την Καλαμπάκα (Ναοί Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Ιωάννη Προδρόμου).
- Το βράδυ θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στη «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.». Θα επακολουθήσει δείπνο και μουσική εκδήλωση στο «Φρούριο» προς τιμήν των Εταίρων από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Τρικκαίων.
Σάββατο 12 Ιουνίου /4η ημέρα:
- Εκδρομή στον Βόλο και τη Λάρισα, όπου θα γίνει επίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Το απόγευμα, κατά την επιστροφή, θα γίνει ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας.
- Το βράδυ θα γίνει η αξιολόγηση της συνάντησης και κατόπιν ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. θα παραθέσει αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο εστιατόριο «Αίγλη».
Κυριακή 13 Ιουνίου /5η ημέρα: Αποχαιρετισμός και αναχώρηση των ξένων εταίρων.

Ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ευχαριστεί εκ των προτέρων όσους βοήθησαν από τη θέση τους για την οργάνωση αυτής της επίσκεψης στην πόλη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου